hoe kwam Iris Elektrick aan haar naam?

Het eerste deel van de naam is makkelijk te begrijpen: ons initiatief is ontstaan in de Irisbuurt. Moet het dan ook daartoe beperkt blijven? Nee, maar er zijn ook geen plannen om het groter te maken. Maar reikt het initiatief om wat voor reden dan ook toch tot buiten de buurt dan vinden wij dat prima.

Het tweede deel van de naam heeft meer uitleg nodig. Het initiatief richt zich op autodelen en dat leidt niet per se tot elektrisch rijden. Maar elektrisch rijden heeft wel de toekomst en wordt door de overheid, nationaal zowel als lokaal, sterk gepropageerd. En in de energietransitie is elektrisch rijden een belangrijk element. Daarnaast levert het een schonere leefomgeving op, dat maakt het voor ons een droomscenario.

In praktische zin: wij wilden graag eigen parkeerplekken voor deelauto’s en waren hierbij van de gemeente afhankelijk. Door ons initiatief te verbinden met elektrisch rijden hoopten we op medewerking. Dat is gelukt: we kunnen nu autodeelparkeerplekken huren van de gemeente. Het trucje om autodelen te koppelen aan elektrificatie heeft dus gewerkt: “elektrick”.

In de samenvoeging van de twee: “Iris Elektrick”.